Blog

A jetojmë në demokraci?

Jetojmë në shekullin e 21 e cdo ditë që kalon pyetjes se “a jetojmë në demokraci” po i ngushtohet së tepërmi përgjigja për vetë faktin se askushi nuk po guxon ti përgjigjet lirshëm.

Leader! - nga Ergest Lekdushi

Fillimisht duhet të kemi të qartë se kush konsiderohet sot një leader. Për të shmangur cdo keq-interpretim, sot një leader nuk është ai që drejton, ai që e ka batutën në majën e gjuhës apo ai  që shkëlqen në ekran. Ky nuk është imazhi i një leader-i, por i atij  që rëndom e thërrasin "Shef" dhe që jo detyrimisht është mbartës i vlerave dhe vizionit që duhet të ketë sot një leader.

Ne te shumten e rasteve jam munduar te jem e drejte, sigurisht sipas kendveshtrimit tim per te drejten,  ne gjithcka qe jam perfshire dhe kam dhene nga vetja ime.
Por sa vlen kjo? A vlen ideali? A vlejne parimet? A vlen mundimi? A vlen besimi?

Romët në Shqipëri njihen si pakicë kombëtare - nga Olsi Sherifi

Në  mbledhjen e Këshillit të Ministrave, datë 12 Prill 2017 u miratua projektligji për pakicat kombëtare.