Blog

Kronika nga “rilindja”/ Kur premtohej vend pune për të marrë pjesë në 

referendumin kundër Blushit 

Nga Florian Nallbani

Nëse aktivitetin njerëzor do ta perceptonim si një zinxhir të gjatë, të ndarë në hallka, hallka kryesore e zhvillimit të një shteti do te ishte arsimi. Kryesori, pasi sot ne Shqipëri po vuajmë pasojat e periudhes së viteve 90-të, periudhë në të cilën të gjithë përfunduan nje shkollë. Fituan titujt avokatë e gjykatës me mijëra njerëz, vetëm me nje kurs 3 mujor, pa pasur rëndësi se cfare kishin bere më parë! Mjaftonin vetëm 3 muaj dhe ishe avokat!

Previous Next

Vangjus Dako po pergatitet per fundosjen e radhes se Durresit, mbulimin me beton te 9100 m2 lulishte prane Muzeumit. Ky projekt ne foto i cili akoma nuk eshte bere publik per qyetatret eshte miratuar dhe pret firmosjen e lejes nga Vangjush Dako qe sigurisht ky eshte nje fakt i kryer pasi me siguri per urdher te tij po behet. Firma qe ka fituar per ta ndertuar administrohet nga nje person me precedent penal ( te dhena te cilat ne i disponojme), pra vazhdon Vangjush Dako te punoje me kriminele. Pervec betonizimit ky shesh do te shkaterroje dhe lagjen me ndertesat romake dhe prape historia do te fundoset!
Pemet e vjetra po priten , lulishtet po shkaterrohen, bregdeti po betonizohet , historia po eleminohet nje here e pergjithmone! Cfare do ti ngele ketij qyteti me pas ?! Mbase dhe emri Dyrrah do te harrohet sepse asgje s'do mbetet nga identiteti i tij!  E gjithe kjo sepse ai eshte nje maniak i shfrenuar qe do ta shkaterroje kete qytet ne keto 2 vite qe i kane mbetur sepse e di qe nuk ka me shance per te marre nje mandat tjeter ne Durres.  Ne nuk duhet ta lejojme, ky projekt nuk ka nisur zbatimin e as nuk duhet te nise ndonjehere! Libra mbeshtet cdo ceshtje qytetare , dhe do te kundershtoje cdo gje qe shkon ndesh me te miren e qytetareve dhe te qytetit.

Sistemi komunist na la të varfer. Pa Toka, Pa Shpresë, Pa Ekonomi ,blegtori apo industri .