Editoriale

Ana e errët e politikës

Ardi Stefa 

Askush nuk mund të pretendojë se gjërat janë të thjeshta për qeverinë e koalicionit Rilindje (PS+LSI+...) dhe PDIU. Gjendet përballë një situate, e cila reflektohet tek një revoltë masive sociale.

Dita e romëve.Olsi Sherifi, kordinatori i njësisë 4, i riu që tejkaloi paragjykimet

Olsi ka tejkaluar çdo sfidë për t’u bërë një qytetar i shkolluar. Prindërit, ndonëse me arsim 8-vjeçar të papërfunduar, e kanë porositur të mësojë, të lexojë, pasi vetëm përmes arsimimit nuk do të etiketohej si “fëmija rom” dhe në të ardhmen do të gjente një punë.

Rama kërkon “eutanazi politike”/ Pleqtë e “rilindjes”, PD e Vjetër dhe “lekët e gjalpit” të LSI

 

Ilir Sinanaj

 

Thonë që ka krizë politike! Por asnjë nuk ka shpjeguar se çfarë është kriza. Në fakt kriza është një moment ku bëhet jetike të bësh një zgjedhje, për të dhënë zgjidhje: nuk ka rrugë tjetër.

Para dy muajsh, nё njё nga ditёt mё tё ftohta tё kёtij viti, takova Laurёn dhe Dashin. Janё njё cift nga ata qё plotёsojnё njёri tjetrin edhe nё lёvizje. Laura, 36 vjec, Dashi 49.